Logo nettdating-eksperten - datingsider anmeldelser

Nettdating-Eksperten.no

Den beste sammenligningen av datingnettsteder i Norge 2024

En av våre anbefalinger i kategorien
"Andre matchmaking portaler":

Academic Singles

Academic Singles

Finn velutdannede single i nærheten

Link: www.academicsingles.no

Rangering: 3,5

Academic Singles Oppsummering av vår anmeldelse av … 2024:

Anmeldelse av Academic Singles – Hvordan registrere seg og hva må man passe på?

Hverdagen til en anmelder av datingsider er veldig spennende. Hver uke dukker det opp nye portaler som må testes og evalueres. Mange av brukerne våre roser oss for de detaljerte testene vi tilbyr. På den annen side har vi fått en del brev i det siste fra single personer som ønsker å finne en ny partner, men ikke har så stor kunnskap om Internett.

Så hva gjør man hvis registreringen alene er en utfordring? Fjerner frykten for det ukjente! Vi har derfor lagt hodene våre i bløt og gjort vårt beste for å gi deg en helt spesiell anmeldelse :-). Ha det gøy!

Hva sier førsteinntrykket av Academic Singles oss?

Er det virkelig gratis å registrere seg?
Er det virkelig gratis å registrere seg?

Academic Singles har et åpent og moderne design. Dette gjør at siden virker profesjonell og seriøs. Det finnes heller ingen ytterligere bannere som reklamerer for noe, og det er bra! På mindre portaler finner man ofte små bannere som lover en spesielt høy kvinneandel eller tilbyr rabattilbud. Mangelen på disse overrasker derfor positivt. Den lille meldingen «Registrer deg gratis NÅ!» forteller oss at vi kan opprette en profil gratis.

Takket være vår mangeårige erfaring, kan vi fortelle deg at det virkelig er gratis å registrere seg på Academic Singles, men dette gjelder kun registreringen. Dette er riktignok helt normalt og ikke noe utenom det vanlige. Det ville vært veldig dumt hvis du måtte betale før du en gang fikk se en profil. Alle tilbydere lar deg derfor gratis registrere deg og se deg om på nettstedet. Hvis du lurer på om en gratis datingside er bedre enn en datingside hvor du må betale, kan du ta en titt på vår veileder med tips og råd. Der har vi allerede beskrevet saken i detalj.

Så hvordan registrerer du deg?

Det er ikke så vanskelig. Etter at du har valgt ditt eget kjønn og kjønnet du søker etter på startsiden, har oppgitt e-postadressen din og opprettet et passord blir du videresendt til et spørreskjema. Dette er normalt for datingportaler som tilbyr partnerformidling. På bakgrunn av opplysningene du har oppgitt finner systemet egnede kandidater som du deretter kan ta kontakt med.

Spørreskjemaet fokuserer på dine ønsker!
Spørreskjemaet fokuserer på dine ønsker!

Som du kan se på bildet, har vi allerede begynt å fylle ut skjemaet. I tillegg til flervalgsspørsmålene med to mulige svar, er det også spørsmål hvor du kan oppgi hvor mye du liker eller ikke liker noe. Her er et enkelt eksempel: «Din fremtidige partner skyller aldri av tallerkner og bestikk. Hvor irriterende synes du dette er?» Svaret oppgis på en sekspunktsskala, hvor du oppgir i hvilken grad dette irriterer deg eller ikke. Den komplette testen tar for seg dine ønsker og egenskaper iht. tema. Du blir spurt om hva du synes er viktig i et partnerskap og hvilke egenskaper personligheten din består av. Likevel synes nå vi at testen til Academic Singles er litt kort. Vi fant ikke flere enn 25 spørsmål. (Til sammenligning har EliteSingles rundt 280 spørsmål! Hvis du har lyst til å vite mer om EliteSingles kan du gjerne ta en titt på testen vår.)

Avslutningsvis fyller du ut litt informasjon om deg selv, dvs. du oppgir et brukernavn, alder, bosted og optiske egenskaper som øye- og hårfarge. Du kan laste opp opptil fem bilder av deg selv (vi lastet kun opp ett i første omgang) og så er du ferdig!

Hva skjer videre på Academic Singles?

Etter at du har registrert deg og fylt ut testen, blir du videresendt til medlemsområdet. På oversiktssiden kan du med en gang se hvilke kontaktforslag som venter på deg. Jo høyere indeksen er, desto mer sannsynlig er det at du passer sammen med dette medlemmet. Som du også kan se, har portalen kun nødvendige funksjoner dvs. postkasse, profil og kontaktforslag.

Fokuset er på kontaktforslagene!
Fokuset er på kontaktforslagene!

Det er ingen større gimmicker man i tillegg kan bruke tid på. Hovedoppgaven er derfor å konsentrere seg om kontaktforslagene og gjøre profilen mer interessant. Selv om du svarte på en haug med spørsmål i begynnelsen, er profilen fortsatt ganske tom. Gå derfor til «Min profil» for å se alle områdene som ennå ikke er utfylt.

Ved å fylle ut profilen øker du sjansene dine ...
Ved å fylle ut profilen øker du sjansene dine ...

Når et område er fullført, merkes det med en grønn hake. Under «Livsstil» finnes det syv spørsmål som tar for seg favorittmaten din og hva du gjør på fritiden. «Meninger» tar for seg karakteregenskapene dine og eventuelle forhold. Alle spørsmålene er flervalgsspørsmål, men hvis du ønsker det kan du fremheve svarene med litt tekst. Det er riktignok ikke påkrevet! Avslutningsvis er det en personlighetsrapport. Der får du en oversikt over alle resultatene dine.

Når du er ferdig med å fylle ut profilen kan du titte rundt i fred og ro. Har du allerede noen meldinger eller er det kanskje noen kontaktforslag du liker? Ta deg god tid ... du kan ikke gjøre noe feil.

Hvordan er kvaliteten på profilene?

Du er nå ferdig med din egen profil, men hva med profilene til de potensielle partnerne? Gir de et klart inntrykk eller skaper de flere spørsmål enn de gir svar?

Vi kom raskt i gang og tok en titt på de første kontaktforslagene. Etter å ha brukt en knapp time på å gå gjennom forslagene (man har heldigvis et ubegrenset antall kontaktforslag!) var det ganske klart at det dreide seg om et godt variert utvalg.

Profilene er veldig forskjellige. Du finner ingen endeløse tekster hvor brukerne avslører alt om seg selv. Derimot er designet relativt åpent. I den øvre delen finnes all standard informasjon i tillegg til profilbildet. På få sekunder vet du derfor hvor personen kommer fra, hvor gammel han eller hun er, om vedkommende røyker, drikker eller har barn. Alt du trenger å vite i begynnelsen ... Noe som er interessant er at profilbildene har fått en spesiell beskyttelse. Først trodde vi at det kun var Premium-medlemmer som fikk se bildet klart, men der tok vi feil! Selv etter inngåelsen av medlemskapet er bildene uklare inntil brukeren frigir dem. Det er veldig bra!

Se hvor godt dere passer sammen!
Se hvor godt dere passer sammen!

Noe som også er veldig nyttig er oversikten over hvor kompatibel du er med et kontaktforslag. I den øvre delen kan du åpne et nytt vindu hvor du kan se hvor godt du passer sammen med den aktuelle personen. Hvis dere passer veldig godt sammen, blir interessene deres formet som et hjerte. For øvrig viser innstillingene i hvilken grad dere passer sammen.

Se hva andre brukere liker.
Se hva andre brukere liker.

Lenger ned kan du se en oversikt over kontaktforslagets ønsker, hobbyer og drømmer. Vi synes at utformingen i form av bilder og søkeord er en fin ide, fordi dette gjør at du umiddelbart har noe å snakke om. Hvis du synes det er interessant at vedkommende liker rockemusikk, kan du snakke med ham eller henne om dette og spørre om hva som er hans eller hennes favorittband.

Når det er sagt, så ser ikke hver profil ut som i eksempelet ovenfor. Flere av dem hadde ekstra tekst, mens andre igjen hadde veldig lite innhold. Det er også mulig å sende kontaktforslagene en forespørsel om å fylle ut profilen sin fullstendig :-D

Førsteinntrykket av profilene var at det var et veldig variert utvalg, men samlet sett holdt profilene en veldig høy standard med et moderne design og en rekke valgmuligheter. Hver profil gjenspeiler litt av brukerens personlighet. Når et medlem tar partnersøket på alvor, gjør vedkommende en innsats og fyller ut hele profilen. Hvis en profil har lite informasjon kan dette være fordi personen kun registrerte seg, tok en titt og glemte å avregistrere seg når de fant ut at de ikke var interessert. Unntaket beviser selvfølgelig regelen!

Prisen på tjenestene til Academic Singles: Hva er gratis og hva må man betale for?

Frem til dette punktet har prosessen vært gratis. Dette er bra og riktig, slik at du får gjort deg opp en mening om du liker portalen eller ikke. Derimot får du ikke full oversikt over hva portalen har å by på.

Etter at du har fullført testen i det interne medlemsområdet, får du ikke tilgang til å se bildene av kontaktforslagene dine. Du vet riktignok allerede at selv betalende medlemmer må få en invitasjon før de får se bildene til et annet medlem! Det du får er et innblikk i medlemmets profil og en oversikt over hvor godt dere passer sammen.

Academic Singles lar dessuten alle brukere sende meldinger gratis. Det høres først veldig fristende ut, men det er dessverre noen haker med det. Som gratismedlem kan du sende alle kontaktforslagene dine en gratis melding, men denne fine bonusen gir deg derimot ikke så veldig mye. For selv om du får svar, så kan du ikke lese det før du er Premium-medlem.:-(

For langvarig bruk må man altså ha et betalt medlemskap. Medlemskapet er derimot relativt gunstig fordi siden ikke har så mange funksjoner å by på:

priser

Hvilket medlemskap du til syvende og sist bestemmer deg for er opp til deg. Academic Singles krever at du oppgir kredittkortinformasjonen din, og deretter kan du begynne å bruke medlemskapet. Hvis du vil vite hvordan du avslutter medlemskapet eller sletter profilen din, finner du dette ved å bla ned til avsnittet «Kundestøtte/oppsigelse».

Har du kjøpt et medlemskap og ikke mottatt noe svar? Årsakene til dette kan være ...

Dette er et spørsmål som går igjen ofte:

Jeg har i registrert meg på XY og ingen svarer på meldingene mine ... Hva gjør jeg?

Grunnen til at vi startet denne sammenligningsportalen var for å gjøre mennesker som ønsker seg et forhold lykkelige. Vi har derfor tatt en titt på profilene til de personene som ikke får svar og lett etter en løsning. Etter en stund satt vi igjen med to teorier som har vært en god løsning på fremtidige problemer. Så hvis du befinner deg i samme situasjon anbefaler vi at du går litt i deg og er ærlig med deg selv.

1. Hva viser profilbildet ditt?

Bilder er alltid et vanskelig tema fordi alle har egen mening om det. Det beste er å vise profilbildet sitt til en god venn og be ham eller henne om å si hva de synes.
Noen ganger hjelper dette, fordi det vi oppfatter som pent ikke alltid oppfattes slik av andre. Det viktigste med bildet er derimot ikke om andre synes du er pen eller ikke, men hvordan du presenterer deg. For å si det rett ut, så sender man ikke en potensiell arbeidsgiver et festbilde med CV-en hvis man vil ha jobben! Selvfølgelig vet man ikke om man får jobben eller ikke, selv med et optimalt bilde, fordi dette har med det mellommenneskelige å gjøre.

Og det samme gjelder ved et partnersøk. Hvis du er en mer rolig type og leter etter en lignende partner, så er det ikke noe poeng å sette inn et bilde fra siste fylletur fordi det sender feil signaler. Det er altså viktig å tenke nøye gjennom hvordan du ønsker å presenterer deg, men start med det grunnleggende. Det viktigste er å fremstå med et velstelt utseende. Ingenting er mer frastøtende enn skitne klær og fett hår. Vel, det høres kanskje ut som et ekstremt eksempel og gjelder antakeligvis kun noen få brukere, men de finnes! Vi har dessverre smertelig fått erfare dette. Hvis du derimot tilhører majoriteten som ser det som en selvfølge å presentere seg på en ordentlig måte, da har du mestret dette. Men er du også bevisst på situasjonen som bildet gjengir?

Og siden vi er så glad i eksempler ...

Gå i deg selv igjen og spør om kvinner eller menn synes det er sexy å se deg ved tastaturet på kvelden med headset på hodet og en ølflaske ved siden av. OK, så det er en hobby du er veldig glad i, men hvordan vil en fremmed person oppfatte dette førsteinntrykket? Åh nei ... En gambler som bare tenker på de nyeste spillene hele dagen og i tillegg så drikker han?! Hvis den fremmede personen ikke har den samme hobbyen vil vedkommende sikkert gå videre til neste profil og raskt glemme deg.

Så hva gjør man?

Et bilde av deg fra en hverdagssituasjon er ingen dum ting, mens et bilde du ville brukt når du søker på en jobb er litt for mye av det gode. Kanskje var du nylig på en fottur og har et vakkert naturlandskap som bakteppe? Bruk sjansen og ta en selfie. Har du nylig tatt noen bilder? Da kan du også godt bruke disse. Selvfølgelig kan du bruke mer uvanlige bilder, hvis du mener de fremhever personligheten din godt. Men vær kristisk og tenk over hvilke signaler du ønsker å sende.

2. Jeg får ikke noe svar ... Hvorfor?!

Og da er vi ved den andre siden av medaljen. Bildet er supert, men det kommer likevel ingen svar. Før du begynner å skrive, må du være klar over at du ikke er den eneste fisken i dammen, men en av mange i «datingpoolen» på Academic Singles. Enten man er mann eller kvinne, så får alle meldinger i løpet av medlemskapet sitt, men noen får flere enn andre. Tenk om du plutselig fikk mange meldinger. Hvilke medlemmer ville du vært mest interessert i? En som kun skriver «Hei!» eller den som skriver noe personlig til deg?

Bruk profilen!

Det krever litt innsats å gå gjennom kontaktpersonens profil, men det er hemmeligheten til å lykkes. Du vil rett og slett ikke tro hvor mange mennesker det er som prøver å gjøre det enkelt for seg selv og som kun sender ut standardmeldinger, men disse brukerne kommer ingen vei. For hvilken mann eller kvinne ønsker å være en av mange? Så hvis du finner en person som appelerer til deg, må du ta en titt på vedkommendes profil. Har dere ting til felles? Hvis det er noe du vil vite mer om, er det bare å spørre. Det er mye bedre enn de andre metodene, og hvem vet – med litt flaks får du et svar;).

Hvor kundevennlig er Academic Singles? Hvordan kan jeg si opp medlemskapet?

Har du et problem og leter etter en rask løsning? Portalen har heldigvis også ulike måter å hjelpe deg på.

Hvis du har spørsmål om profilen din eller sitter fast et sted, er det en god ide å starte på siden for vanlige spørsmål. Den finner du under «hjelp», nederst på siden.

Litt skjult, men lett å finne!
Litt skjult, men lett å finne!

Det finnes selvfølgelig også situasjoner hvor du ikke finner svaret blant de vanlige spørsmålene. I slike tilfeller er det bare å sende en e-post til kundestøtte. Adressen dit er [email protected].

Hvordan sier jeg opp medlemskapet hos Academic Singles og hvordan sletter jeg kontoen min?

Når du ikke lenger ønsker eller har behov for å date, fordi du allerede har funnet en partner eller bare ønsker å prøve en annen portal, så kan du si opp medlemskapet innenfor oppsigelsestiden.

OBS! Hvis du ikke sier opp medlemskapet 14 dager før utløpet av den aktuelle perioden blir medlemskapet forlenget med en ny periode.

Det er derfor viktig å si opp medlemskapet i god tid når du ikke lenger har lyst til å bruke tjenesten. Du kan sende inn oppsigelsen på faks eller pr. post. Vi har gjengitt et utdrag av datingsidens vilkår. Der ser du all informasjon som må oppgis i brevet:

Her finner du all viktig informasjon!
Her finner du all viktig informasjon!

Send oppsigelsen med denne informasjonen og alt er OK. :-)

Hvordan sletter jeg kontoen min helt?

Det er heller ikke et problem. Hvis du ønsker å slette kontoen din helt, går du til startsiden til Academic Singles og klikker på «Min profil». Der finner du undermenyen «Innstillinger». For å få full tilgang til dette området, må du oppgi passordet ditt på nytt.

I dette området kan du velge eller endre innstillinger for ulike ting, dvs. alt fra e-post og passord til abonnement på nyhetsbrev. Underpunktet «Profilstatus» er interessant for vårt formål. Klikk på denne funksjonen. Når du bekrefter er profilen din slettet.

Vi kan derfor si at Academic Singles er en av de mer kundevennlige portalene. Vi har definitivt sett mer kompliserte datingsider. Opplysningene dine beskyttes mot tredjeparter, fordi portalen aldri deler informasjonen din uten din tillatelse. En ytterligere bonus er kontaktsgarantien. Hvis noe ikke fungerer og du ikke får kontakt med andre medlemmer i løpet av medlemskapet ditt hos Academic Singles, er det bare å sende en e-post til kundestøtte for å få en gratis forlengelse av medlemskapet!

Vi håper du har likt denne lengre testen av Academic Singles. Hvis du har spørsmål eller kommentarer til denne, hører vi gjerne fra deg. For øvrig ønsker vi deg lykke til med datingen!

Academic Singles - Priser:

  • 12 måneder = 399 kr./måned
  • 6 måneder = 499kr./måned
  • 3 måneder = 599kr./måned

Review Summary

Noen kjappe fakta om Academic Singles

Finn velutdannede single i nærheten

Test result:

Academic Singlesble sist testet i June 2024 with3,5

Uttalelse fra: Margareta Lund

Margareta Lund
har siden 2008 overvåget online-dating-scenen i de skandinaviske lande og betragtes af medierne som førende ekspert inden for området.
Vår testvinner:

Elitesingles
3,5

Academic Singles
3,5

be2.no
3,5

Back to the root:


Alle datingsider fra A-Z
Top