Logo nettdating-eksperten - datingsider anmeldelser

Nettdating-Eksperten.no

Den beste sammenligningen av datingnettsteder i Norge 2024

logo-matchmakingPublisiert : 01/2024

Vi har testet:
Matchmaking på nettet

Prinsippet bak nettdating er enkelt og effektivt:

 1. Beskriv deg selv og hva du søker på nettet. Opplysningene blir lagret i en database. Du er anonym.
 2. Sofistikerte algoritmer søker og identifiserer potensielle partnere for deg.
 3. Deretter kan du kontakte de andre single som du har blitt anbefalt – eller vente på å selv bli kontaktet.

En seriøs matchmaking med et stort antall potensielle partnere i databasen, er ikke lett å finne. Vi har undersøkt de aller beste for deg.

Tipps om Matchmaking:

Våre råd til deg er å starte med følgende artikler:

Bakgrunnsinformasjon:

Hvilken er best for meg?

Testvinnere i "Matchmaking på nettet":

Elitesingles

For single med høye forventningerLink: www.elitesingles.no

ELITESINGLES.no (nylig kjent som: Elitepartner) er siste tilskudd blandt partnerformidlerne i Norge. Selskapet som startet i 2009 i Tyskland, er i dag Europas største partnerformidler med over 30 millioner medlemmer i 19 land. ELITESINGLES har vært aktive i Norge siden juni 2012, har en meget gjevn fordeling mellom kvinner og menn i sin medlemsbase ( allerede 130 000 medlemmer, vokser raskt.)

ELITESINGLES.no kjører reklame på alle kanaler, både på TV og på nett. Av den grunn har ELITESINGLES daglig et økende antall nye registrerte medlemmer.

ELITESINGLES skiller seg fra sine konkurrenter ved å tilby en håndfull  partnerforslag basert på nettdatingmarkedets mest omfangsrike personlighetstest og brukerens personlige søkekriterier, istedenfor hundrevis av tilfeldige kontaktforslag.

Mål: Heller færre, individuelt tilpassede partnerforslag, enn mange, ubetydelige flørter som ikke ender opp som annet enn dette.

Vurdering:
5
Tallet på registrerte medlemmer på:
 • Ca. 120.000 medlemmer i Norge
 • 30 millioner på verdensbasis
Kjønnsfordeling (m/k):
46 : 54
Antall foreslåtte partnere:
4
 • Hver eneste registrering på ELITESINGLES.no blir håndsjekket.
 • Mulig å laste opp 24 bilder.
 • Inaktive/gamle profiler finnes ikke.
Matchingprosedyren:
5
Kontaktgaranti:
4,5
Spesielle funksjoner:

Medlemskontroll:

 • Hver nyregistrering blir kontrollert av redaksjonen. Våre testkonti overlevde som regel ikke mer enn ca. en dag. Du vil derfor ikke finne mange falske eller inaktive profiler på nettstedet ettersom disse slettes raskt.
Handling og design:
5
 • moderne, godt oppbygd side
 • enkel å bruke
Avgiftsfrie tjeneste:
 • Registrering og utfylling av personlighetstest
 • Online testresultat av din personlighet
 • Opprette din personlige profil og laste opp bilder
 • Motta kontaktforslag
 • Se medlemsprofiler
Premiumtjenester:

Priser:

 • 12 måneder: 329 kr./måned
 • 6 måneder: 449 kr./måned
 • 3 måneder: 749 kr./måned

Academic Singles

Finn velutdannede single i nærhetenLink: www.academicsingles.no

Academic Singles er en relativt ny portal på markedet, men er allerede veldig populær blant nordmenn. I testen vår fant vi at portalen har rundt 110 000 brukere og stadig flere kommer til. Som navnet antyder, er portalen først og fremst rettet mot single med høy utdannelse. I tillegg er single som er ute etter et kvalitetsforhold velkommen.

Du kan ikke søke fritt etter andre single på denne portalen, men får tilsendt kontaktforslag. Grunnlaget for kontaktforslagene er en personlighetstest som du fyller ut etter at du har registrert deg. Etter ca. 15 minutter kommer du til det interne medlemsområdet og kan se de første tyve potensielle partnerne dine. Den gode tingen er at du kan skrive gratis til alle brukere én gang.

Vurdering:
4
Tallet på registrerte medlemmer på:
 • Rundt 110 000 medlemmer i Norge
Kjønnsfordeling (m/k):
53:47
Skritt til suksess:
 • Det er veldig enkelt å registrere seg! Du må fylle ut en personlighetstest og den tar ca. 15 minutter.
 • Testen består av 34 spørsmål. Her er det viktig å kunne kjenne seg selv godt. I tillegg bør du vite hva slags partner du leter etter.
Antall foreslåtte partnere:
4
Matchingprosedyren:
4
Kontaktgaranti:
4
Kvaliteten til brukerprofilen:
3,5
Spesielle funksjoner:
 • Mulighet til å dele bilder direkte
 • Du kan også søke etter mennesker i Europa og Amerika på denne datingsiden.
Handling og design:
4
Avgiftsfrie tjeneste:
 • Egne testresultater.
 • Passende kontaktforslag.
 • Én melding pr. «partner» er gratis. For å sende flere meldinger må man ha et premiummedlemskap.
Premiumtjenester:
 • 12 måneder = 399 kr./måned
 • 6 måneder = 499 kr./måned
 • 3 måneder = 599 kr./måned

be2.no

be2 hjelper deg å finne kjærlighetenLink: www.be2.no

be2 ble grunnlagt i Tyskland i mars 2004 og utvidet til Norge i 2008 og har utviklet seg til å bli et av de største online datingbyråene. I dag har be2 nesten 26 millioner medlemmer og er representert i 34 land. (rundt 330.000 medlemmer i Norge)

be2.no er basert på en vitenskapelig analysemodell som benytter seg av psykologiske, antropologiske og sosiologiske kriterier for å vurdere hvor godt to personligheter passer sammen. Utifra testresultatene dine, foreslår be2.no forskjellige kandidater som er godt egnet for deg.

Den andre delen av testen dreier seg om dine interesser, din ideale partner osv. Du trenger nye 20 minutter til å fullføre testen.

be2.no i et nøtteskall: mange medlemmer, billigere korttidsmedlemskap, men … pass på den automatiske forlengelsen av medlemskapet ditt!!!

 

Vurdering:
4
Tallet på registrerte medlemmer på:
 • Rundt 330.000 medlemmer i Norge siden 2008
 • 26 millioner medlemmer tilsamen i hele verden
 • Mange av dem er ikke premium (betalende) medlemmer så de kan ikke være aktive. Men, de vil av og til dukke opp hos deg som en anbefalt kontakt.
 • Inaktive profiler blir ikke lenger vist etter maks. 30 dager og deretter slettet.
Kjønnsfordeling (m/k):
43 : 57
Antall foreslåtte partnere:
4
Matchingprosedyren:
4
Kontaktgaranti:
4
Varigheten til medlemskapet ditt vil bli forlenget hvis du som betalende medlem ikke har kommet i kontakt med minst 10 andre medlemmer.
Spesielle funksjoner:
 • Mulighet til å dele bilder direkte
 • Du kan også søke etter mennesker i Europa og Amerika på denne datingsiden.
Handling og design:
4,5
Avgiftsfrie tjeneste:
 • Utfyllelse av profil og adgang til kortfattet testresultat
 • Motta kontaktforslag og partnersøk
 • Uttrykke gjensidig sympati
Premiumtjenester:

Priser:*

 • 12 måneder = 199 kr./måned
 • 6 måneder = 249 kr./måned
 • 3 måneder = 399 kr./måned

Andre nyttige kontaktformidlingen på nettet

Utenom de ovenstående vinnerne, har vi gjennom undersøkelsen vår funnet andre bra sider som tilbyr kontaktformidling på nettet, og som vi har holdt øye med og nå presenterer her.

Kanskje finner du her den kontaktformidlingen på nettet som passer akkurat deg best?

Hva er egentlig matchmaking?

For personer som er ute etter et fast forhold, er partnerformidlingstjenester på Internett den mest brukte og mest lovende måten å finne den nye partneren eller forhåpentligvis drømmepartneren på i dag. Du har sannsynligvis også et par blant dine bekjente som har funnet hverandre på EliteSingles eller Academic Singles.

Seriøs dating er videreutviklingen av de klassiske partnerformidlingsbyråene som man tidligere pleide å finne i avisannonser. Bare med et mye større kundekartotek (flere hundre tusen single er aktive hos markedslederne hver uke) og til vesentlig mer moderate priser.

Hjertet i et partnerformidlingsbyrå er den såkalte matching-algoritmen. Dette er dataprogrammer utviklet av parforskere, som finner passende partnerforslag til deg. Kontakten med de ulike partnerne gjøres deretter i et beskyttet og trygt miljø.


Hva er fordelene med matchmakingportaler?

Seks grunner til hvorfor det å finne en partner med hjelp av en seriøs datingside er så vellykket:

 1. Den største fordelen ligger i det høye antallet single som er ute etter å binde seg. Mye større enn med alle andre typer portaler på Internett eller i virkeligheten (f.eks. på «Over 30»-partyet i nabobyen).
 2. Også vanlige datingsider har millioner av medlemmer, men disse personene er ofte kun ute etter å flørte, ha det gøy og få litt variasjon. Single på matchmakingportaler leter mer seriøst etter en ny fast partner.
 3. På de store partnerformidlingssidene er konkurransen dessuten stor. Uten et topp bilde i profilen trenger du ikke engang å forsøke. Når det gjelder seriøs dating derimot er «Størrelse» gjort om til «Mer presist utvalgte partnerforslag». Og det uten direkte konkurranse fordi alle kun ser sine forslag.
 4. Du er helt inkognito på siden og bestemmer selv til hvem og når du vil vise et bilde.
 5. Matching-programmene tar over forhåndsutvelgelsen av kandidatene for deg. Du trenger ikke å sile gjennom utallige kontaktannonser og sparer dermed mye tid.
 6. Den selvlærende dataalgoritmen fører til stadig høyere suksessrater. På grunnlag av parpsykologiske utvalgskriterier, vil du motta passende partnerforslag, som ofte ikke samsvarer med hva du selv ville ha valgt, men som kanskje derfor er en fulltreffer.

Kort oppsummert: På en en god matchmakingportal kan du bevege deg ubemerket rundt, og spare mye tid og krefter på forhåndsutvelgelsesprosessen frem til de første møtene med de potensielle livspartnerne.

Den som leter etter mannen eller kvinnen i sitt liv eller ønsker å starte en familie og som har råd til et premium-medlemskap på EliteSingles eller tilsvarende vil definitivt ha de største sjansene for suksess på en seriøs datingside på nett.


Hva er ulempene?

Det sikre miljøet har den ulempen at bilder ikke er i forgrunnen. Liker du å søke gjennom tusenvis av profilbilder? Liker du å henge rundt på chatrom i flere timer? Da er du på feil sted.

Ingen portal kan enkelt regne seg frem til drømmepartneren. Det ville vært relativt skremmende! Alt du får er et godt sortert utvalg av single personer med en livsplan, personlighet og sosial bakgrunn som stemmer overens med din egen. Hva som menes med «sympati», «kjemi» eller «kjærlighet» er det ingen datamaskiner som forstår. Det er det opp til menneskene å finne ut.

Og dette gjør heldigvis at det blir spennende og romantisk igjen.


Hvem passer matchmaking på nett for?

Følgende minisjekkliste hjelper deg med å bestemme om du har funnet riktig formidlingsbyrå på nettet:

1. Søker jeg seriøst?

 • Seriøs dating brukes av single som seriøst leter etter en livspartner.
 • Raske og overfladiske flørter finner du på datingsider og datingapper.

2. Har jeg den riktige alderen?

 • Single over 30 år (eller minst over 25) utgjør klart flertallet.
 • Eldre enn 70? Da skrumper medlemskartoteket ganske sterkt inn ...

3. Passer jeg inn?

 • Det er mer sannsynlig at du møter akademikere og single med klasse.

Har du svart «JA» på alle spørsmålene? Opp til testvinnerne!


Hvilken matchmakingportal er den beste i 2024?

Som i en hvilken som helst ny bransje var det innledningsvis mange små tilbydere. Etter over 10 år er det i dag tre store testvinnere.

Flott for deg: Over 75 % av de seriøse søkerne er samlet på disse sidene, så du vil motta mange og veldig presise kontaktforslag som passer deg på disse stedene.

Hvilken tilbyder som er «den beste» er ikke lett å si. Spørsmålet du heller bør stille er:

Hvilken matchmakingportal er den beste for MEG?

Det kan kun bestemme selv! Våre testrapporter tjener som en verdifull veiledning.

Prøv i det minste to portaler gratis før du velger et premiummedlemskap: Hvilken av dem føles bedre? Hvem gir deg de beste kontaktforslagene? Hvor får du flere meldinger?


Hvor trygt er seriøs dating?

De portalene vi testet og fant å være BRA er allerede gode eksempler på hva som er «trygt», bla. ved at de:

 • overfører personopplysningene dine ved bruk av en sikker SSL-tilkobling
 • bruker TÜV-godkjente prosedyrer og tiltak for datavern
 • bruker servere som befinner seg i «Norge»
 • ansatte gjennomgår nyregistreringer for å hindre falske profiler

Mange datingportaler har blitt hacket, men det er vanskeligere på matchmakingportaler.

Dessuten overholdes også følgende hos de «gode» tilbyderne:

Anonymiteten din ivaretas.
Når det gjelder testvinnerne går du under et pseudonym og har 100 % kontroll på hvem som kan se bildet ditt.


Dette koster tjenestene!

Prisene for seriøs dating er en god del høyere sammenlignet med flørteportaler eller datingapper, dvs. rundt et par hundre kroner for et halvt år. Sjansene for suksess på de beste portalene er derimot også tilsvarende større. Hvorfor det? Det ser du i neste avsnitt!

Markedslederens aktuelle gebyrer samt tips om rabatter, fordeler eller verdikuponger fra de ledende tilbyderne finner du her:


Hvorfor er matchmaking forholdsmessig dyrt?

Er et par hundre kroner i inngangspris for et sted hvor du finner en ny kjærlighet med over 30 % sannsynlighet veldig dyrt? Bare en tanke ...

Med et medlemskap støtter du først og fremst kjennskapen til partnerformidlingssiden du bruker: 75 % av omsatsen reinvesteres direkte i reklame.

Dermed er du garantert at det daglig legges til tusenvis nye single i medlemskartoteket – alfa og omega for et fungerende formidlingsbyrå!

Det høyere prisnivået er også hemmeligheten bak suksessen som har hjulpet over 1 million norske single med å finne kjærligheten: En studie som nylig ble utført av nettdating-eksperten.no fant at:

Jo høyere pris en datingportal tar for tjenestene sine, desto mer interessert er de betalende kundene i et nytt partnerskap.

Og slik fungerer det:

  • Useriøse personer, personer som kun er ute etter å teste sin egen «markedsverdi» og idioter av alle slag går til de billige flørteportalene.
  • Den som er villig til å betale for tjenestene tar søket på alvor, og det er derfor større sannsynlighet for at vedkommende vil svare på e-postmeldinger og møte opp på en blind date, osv.

Kort sagt er alle hyggeligere og mer respektfulle overfor hverandre - og det er hva som skaper en vennlig og seriøs formidling.

Studien viser også at seriøs dating er det riktige valget for single som leter etter en livspartner:

Personer som finner hverandre «tilfeldig» på en flørteapp oppdager ofte at de ikke passer sammen når de møtes, mens partnerformidlingsbyråets parpsykologiske formidlingsalgoritmer fører til koblinger som passer mer overens.

Selvfølgelig finnes det også ulike dyre portaler som er helt ubrukelige: For få medlemmer, mange falske profiler, utransparente priser, ... De har vi allerede sortert ut for deg.


Finnes det gode og gratis portaler?

Dette spørsmålet kan vi besvare med et klart NEI.

En gratis datingtjeneste har alltid ulempen ved å tiltrekke seg et publikum som ikke seriøst er på utkikk etter en livspartner. Senest når kvinnen har mottatt idiotmelding nr. 285 forlater hun datingsiden ...

Vi forventer imidlertid at en god og seriøs matchmakingside gir single muligheten til å registrere seg og teste ut tjenesten gratis før de bestemmer seg for et medlemskap.


Vår erfaring med seriøs dating

Våre datingeksperter har opplevd mye forskjellig under testingen av matchmakingportalene på nett. Veldig mange positive opplevelser, men også noen negative. Brukere sender oss ofte veldig detaljerte rapporter om hva de har opplevd, som vi går nøye gjennom og inkluderer i våre anmeldelser av tilbyderne.

Vi har sammenstilt et par erfaringsrapporter fra de tre beste partnerformidlingsbyråene, som reflekterer både brukernes erfaringer og testernes oppfatninger:

Vil du vite mer om en bestemt side?
Under Vanlige spørsmål om partnerformidlingsbyråer gir våre datingeksperter detaljerte svar på brukerspørsmål om ulike partnerportaler

Slik har partnerformidling oppstått

Hvordan kom partnerformidling på nett i gang?

Det seriøse matchingprinsippet UTEN BILDER (!) fra 2001 til om lag 2005 førte til at søket etter en partner raskt ble kjedelig, men det å se på bilder og surfe på nettmarkedet er heller ikke hva partnerformidling på nett går ut på. Deres kunst er nettopp det å presentere en håndfull passende forslag.

I årene mellom 2006 og 2010 ble mange portaler betydelig modernisert og begeistret medlemmene med mye mer interaktivitet og funksjoner som pirrer nysgjerrigheten. Selv bilder er ikke lenger tabu.

Mellom 2011 og 2024 var fokuset i utviklingen av de store matchmakingportalene på ytterligere raffinering av matching-algoritmene som gir medlemmene en hjelpende hånd og også fungerer problemfritt på smarttelefonen.

Margareta Lund
har siden 2008 overvåget online-dating-scenen i de skandinaviske lande og betragtes af medierne som førende ekspert inden for området.
Share!
+1
Top