Logo nettdating-eksperten - datingsider anmeldelser

Nettdating-Eksperten.no

Den beste sammenligningen av datingnettsteder i Norge 2024

Fungerer online dating?

Fungerer online dating?
Aktuelle vitenskapelige fakta om dating på nett

I et intervju fikk vi følgende svar på det ovenstående spørsmålet: ”Vet ikke, finnes jo ingen garanti for kjærlighet!”

Det eksisterer flere brukbare undersøkelser om online dating og deres framgangsmåte, og disse har vi satt sammen for deg her.  

Det er ikke tvil om at online dating og det å finne en partner over internett både er praktisk og fleksibelt i forhold til det noe eldre ”ekteskapsformidlingsinstituttet” eller å sette inn en ”kontaktannonse i lokalavisen”, det forteller oss den sunne fornuften. 

I tillegg tyder mange fakta på at online de siste årene har utviklet seg fra å være en slags nisje for sjenerte datafreaks, til å bli en veldig populær folkesport:

 • Mange singelmedlemmer
  I følge våre undersøkelser i Nederland, økte antall anmeldte single fra mindre enn 250 000 singelmedlemmer i år 2000, til cirka 7 millioner i desember 2008! Ytterligere 3 millioner benytter seg av erotisk online dating.
 • Mediahype
  Siden 2002 har temaet "online dating" ofte blitt framstilt som trendy i større medier (radio, presse, internett) og er til og med blitt markedsført på tv. Dette har medført til at det er blitt mer og mer akseptert      blant dagens single å dating på nett og de som før stilte seg tvilende til dette (”Der treffer man jo bare idioter”) har gjerne endret mening til nå.       
 • Villige til å betale for online dating
  Et økende antall single som benytter seg av online dating (over 30 %), er forberedt på å betale. Dette understreker tydelig hvor alvorlig partnersøkere tar dating på nett
Les nå: Hvordan finner jeg riktig bra og gratis dating sider på internett?

 • Nettverkseffekt
  Du kjenner sikkert selv til et eller annet par i vennekretsen din som har blitt kjent med hverandre på nettet, eller så har du sikkert hørt om noen. Det er jo en bra anbefaling å få av noen!

Dette kan man forklare med at: Når millioner av single mennesker begynner å bruke dating på nett, så er det klart at det begynner å skje ting: Alt fra blind dates, flørt, vennskap, kjærlighetsforhold, sidesprang – til den store kjærligheten, det hadde jo vært merkelig hvis det ikke skjedde noe… Men vi (og sikkert du også) ønsker å vite litt mer om dette:

Hvor stor er egentlig sjansen for å treffe en partner via online dating? Publiserte fakta om dette temaet har vi fra to mer eller mindre pålitelige kilder:

Direkte eller indirekte fra ulike datingsider

 1. Pressemeldinger som lyder omtrent slik ”en undersøkelse gjort blant våre medlemmer har vist at 98% allerede har forelsket seg gjennom oss” hoper seg opp i redaksjonen vår. Online dating sider leier inn uavhengige markedsforskere som så publiserer resultater til pressen som får håret til å reise seg hos oss. Så klønete burde man ikke kunne få oppføre seg!
 2. Fra universiteter og renommerte institutt
   Tallene fra disse kildene kan man i hvert fall stole på da de ikke er ute etter å framstille ”gode” resultater. ”Uavhengig” er i denne sammenhengen det riktige nøkkelordet! Det finnes tre skikkelig detaljerte undersøkelser om temaet online dating:
  • I slutten av 2003 intervjuet universitetet i Zürich cirka 4000 medlemmer av partnerwinner.ch innenfor rammen av forskningsprosjektet ”Kjærlighetsrelasjoner som oppstår via online dating”. De kom fram til at 26% hadde funnet en fast partner gjennom denne datingportalen! Dessuten: det kunne ikke fastsettes noen forskjell på ”forhold som oppstår via nettet” og ”forhold oppstått på tradisjonell måte”.  
  • I den så kalte W3B-undersøkelsen ble 100 000 av cirka 38 millioner tyske internettbrukere intervjuet om sine surfevaner på internett og de ble stilt mer enn 100 irriterende spørsmål; alt fra ”benytter du deg av e-post” og ”har du noen gang bestilt reiser på internett?” til ”har du noen gang lasta ned ulovlig musikk?” 
    I mai 2007 ble det oppdaget at fram til da hadde 6,1 millioner nederlendere funnet en partner via online dating. Med 18 millioner partnersøkere på nett siden år 2000 tilsier dette fantastiske 34 %!
    I mai 2007 var 2,6 millioner av disse nederlenderne fremdeles sammen med sin internettpartner. 
    (Flere aktuelle opplysninger finnes dessverre ikke. Men hvis man går ut i fra tallene ovenfor og regner seg frem til desember 2008, ligger resultatet på omtrent 7,2 millioner forhold, hvorav 3 millioner fortsatt er sammen, skal vi tro statistikken.)
  • I følge TNS/Emnid (et av de største markedsforskningsinstituttene i Tyskland) kom internett allerede i år 2003 på tredje plass som en av de viktigste måtene å bli kjent med en partner på, etter arbeidsplassen og vennekretsen. 
   Det vil si: Allerede 2003 oppstod det flere forhold gjennom online dating enn på barer og klubber! Nå for tiden har omtrent hvert ellevte par møtt hverandre gjennom internett – medregnet alle besteforeldre som har hvert sammen siden 1948…

I klartekst innebærer dette: online dating funker! Dating sider på internett er altså ikke bare ”kule og greie”, men fyller mer enn nok et viktig behov: de hjelper mennesker å finne en partner. Og faktisk veldig mange mennesker.

Vi har testet: 5 beste datingsider i Norge

Sammendrag:

Resultatene nevnt ovenfor skal ikke oppmuntre deg til å stenge deg inne på rommet ditt og bruke masse tid på internett. Online dating er ikke et vidundermiddel, men heller et alternativ til de vanlige, klassiske måtene å treffe en partner på, og dette alternativet er de siste årene bare blitt mer og mer akseptert.

Men dette nye alternativet er både enkelt og greit. Hvor har du ellers tilgang til millioner av single mennesker, som du også helt bekvemt kan søke igjennom ut i fra dine egne, personlige kriterier? Online dating er en mulighet du ikke bør gå glipp av!

Lykke til!

 

Margareta Lund
har siden 2008 overvåget online-dating-scenen i de skandinaviske lande og betragtes af medierne som førende ekspert inden for området.
Share!
+1
Top