Logo nettdating-eksperten - datingsider anmeldelser

Nettdating-Eksperten.no

Den beste sammenligningen av datingnettsteder i Norge 2024

Date: 15. January 2018

Lukten av partnerens skittentøy kan redusere stress

Etter en lang og stressende dag på kontoret, kan en klem og et kyss fra en kjæreste eller partner bidra til at vi slapper av. Så hvorfor ikke ta med deg denne stresslindreren på jobben når det er høyt press?

En ny studie fra University of British Columbia har oppdaget en ny form for stresslindring, men la oss være ærlige – det føles litt skittent.

Forskerne inviterte 96 par til å delta i testen.  Gutta ble bedt om å ta en dusj og bruke uparfymert såpe. Deretter skulle de ta på seg en ny, hvit T-skjorte og bruke den i 24 timer. Etterpå ble skjortene lagt i fryseren for å bevare mannens lukt.

Damene på sin side hadde den tøffeste oppgaven. De ble tilfeldig valgt for å lukte på én av tre skjorter – en fra partneren, en fra en fremmed person og en ren T-skjorte. Kvinnene visste ikke hvilken av T-skjortene de luktet på.

Deretter kom den stressende delen. Kvinnene måtte gjennom et iscenesatt jobbintervju foran en gruppe personer som skulle vurdere dem, samt fullføre en matteprøve hvor de måtte telle bakover i intervaller på 17 – samtidig som de ble filmet. Høres definitivt skremmende ut (her finner du forresten informasjon om hvordan du lykkes med et jobbintervju).

Etter den stressende delen luktet damene på T-skjorten igjen og slappet deretter av, mens forskerne gjennomførte noen tester for å sjekke stressnivået.

Resultatet var at «flertallet av kvinnene opplevde en stressreduserende fordel under forventnings- og innhentingsfasen når de luktet på partnerens T-skjorte», ifølge hovedforfatteren Marlise Hofer, som ble sitert i Men's Health.

Så der er beviset – det å lukte på partnerens skittentøy kan ha en stresslindrende effekt. Beklager til alle filmskurker som lukter på undertøy i skuffen, fremmede personers klær er ikke så stresslindrende som dere tror.

Dette er ikke det første vi har hørt om luktens effekt i det siste. En ny datingapp bruker feromoner og DNA for å finne din perfekte partner, og en datingapp i New York ba folk om å snuse på osende T-skjorter for å finne en passende partner.

Kilde: askmen.com

Norsge nyheter nettdating

Alle nyheter om "datingsider"

Lignende emner:

Dating tips
Dating tips

Datinganalyse
Beste datingsider: medlemskap strukturer, profiler,...

Alle datingsider fra A-Å
Alle datingsider vurderinger

Top