Logo nettdating-eksperten - datingsider anmeldelser

Nettdating-Eksperten.no

Den beste sammenligningen av datingnettsteder i Norge 2024

Date: 04. June 2013

Kvinners hårfarger og menns assosiasjoner

Har europeiske menn sammen syn på kvinner? Det er jo klart at hver kvinne er unik, men er det mulig å si noe om en kvinne ut ifra hårfargen hennes? Psykologien har sine teorier om at forventningene man har til en person kan påvirke og endre oppfatningen av personen slik at de blir mer lik til forventningene.


En annen diskusjon er om dette stemmer eller ikke, men det er ganske klart at stereotyper står sterkt: Blondiner blir oppfattet som dumme, men sexy, mens rødtoppene er gode kandidater til en heftig affære. I arbeidslivet er det kvinner med svart hår som har mest suksess, mens brunetter har hell i kjærlighetslivet…

De tverrkulturelle stereotypene

Vi lager alle kategorier av mennesker som vi mener besitter ulike typer egenskaper og personlighetsmønstre, rett og slett for at det skal bli enklere for oss å sortere i massen av daglige inntrykk. Europeiske menn (med europeiske mener vi menn fra kontinentet, med unntak av de skandinaviske landene) og skandinaviske menn har mange like oppfatninger om hårfargen til det motsatte kjønn og om væremåten til kvinnen som bærer den:

• Begge ser på blondinen som mest sexy og minst intelligent. I følge mennene er hun også minst sannsynlig trofast.

• Begge ser på brunetten som mest intelligent og trofast, men minst eksperimentell i sengen

• Begge utpeker kvinnen med svart hår til å være den med mest suksess i arbeidslivet

• Begge forbinder rødtoppen med en potensiell affære

umfragegrafik Elitepartner

 Blondiner i nord og brunetter i sør?

Men allikevel kan man finne regionale forskjeller. Skandinaviske menn ønsker helst å gå på date med en blondine. Det er også blondinen som skårer høyest på positive attributter. Men det er allikevel brunetten de ser for seg som kvinnen i sitt liv. Interessant er jo at det er nettopp brunetten som blir sett på som kjedeligst i senga! Det er kvinner med svart hår som blir oppfattet som de mest eksperimentelle når det gjelder sengekosen, men de skandinaviske mennene ser faktisk ikke for seg å være sammen med den svarthårete kvinnen – hverken som venn, på en date eller i et kjærlighetsforhold.

Europeiske menn på sin side ville heller ha datet brunetten. Det er også hun som innkasserer de høyeste poengsummene når det gjelder positive attributter. Og i likhet med de skandinaviske mannfolka, blir også hårtonen ett hakk mørkere når europeiske menn skal velge drømmedama – hun skal aller helst ha svart hår!

Kilde: ELITESINGLES.no

Norsge nyheter nettdating

Alle nyheter om "datingsider"

Lignende emner:

Dating tips
Dating tips

Datinganalyse
Beste datingsider: medlemskap strukturer, profiler,...

Alle datingsider fra A-Å
Alle datingsider vurderinger

Top