Logo nettdating-eksperten - datingsider anmeldelser

Nettdating-Eksperten.no

Den beste sammenligningen av datingnettsteder i Norge 2024

Date: 17. May 2016

Pass opp for fototyveri!

Nettdatingbrukere sender gjerne sine mest private bilder via nettet fordi den utvalgte krever det eller fordi man ønsker å vise hva man har å tilby. Men vær oppmerksom på at ikke alle chattepartnere har hederlige hensikter. En undersøkelse viser ...

Hvorfor sender man i det hele tatt slike bilder?

Hvis vi skal være helt ærlige, så forstår vi ikke helt at folk frivillig sender erotiske bilder til en fremmed person. Faren for at bildene ender opp hos en svindler er rett og slett for stor. Da er det bedre å først dra på en date for å sjekke ut personen og deretter eventuelt sende et bilde, men bare hvis man har vært kjent med hverandre i en lengre periode.

Når vi så har tråkket i salaten viser en studie oss hvilken skade som er gjort. Selskapet Symantec fant nemlig ut at bildene til hver tiende (!) nettdatingbruker ble spredd på Internett uten deres samtykke.

Og det er ikke bare i Tyskland man er uforsiktig ...

Den nevnte studien ble gjennomført i august i fjor og omfattet 3000 smarttelefonbrukere fra Tyskland, Frankrike og Storbritannia. Resultatene fra studien taler for seg selv og viser at 46 prosent av tyskere og 56 prosent av franskmenn og briter, mellom 18 og 34 år, er registrert på en datingside. En tredjedel (!) av dem har allerede vært offer for utpressing som følge av sine egne pikante bilder. I tillegg har 11 prosent fått bildene sine videreformidlet. Da stiller man seg vel uunngåelig spørsmålet om hvor denne lettsindigheten i omgang med bilder kommer fra. En annen ting som er interessant er at 58 prosent av tyskerne, 46 prosent av franskmennene og 41 prosent av britene allerede hadde vært utsatt for en rekke svindelforsøk eller hadde mottatt søppelpost.

Hvordan kan man beskytte seg mot denne utpressingen?

Symantec oppfordrer nettdatingbrukere til å være forsiktige, dvs. at man ikke må gi fremmede tilgang til sensitive data og at man ikke må klikke på suspekte lenker man har fått tilsendt fra en fremmed fordi disse vanligvis fører til pornosider, samt sider med virus eller nettvideokameraer. Med andre ord – hold fingrene av fatet!

Selv om mange brukere mener at dette ikke vil skje med dem, bør man uansett vær forsiktig fordi mange medlemmer bevisst legger ut falsk informasjon i profilene sine. Ifølge studien oppgir 41 prosent feil vekt, 35 prosent legger ut falske påstander om seg selv og 38 prosent skjuler at de er i et forhold.

Kilde: tt.com

Norsge nyheter nettdating

Alle nyheter om "datingsider"

Lignende emner:

Dating tips
Dating tips

Datinganalyse
Beste datingsider: medlemskap strukturer, profiler,...

Alle datingsider fra A-Å
Alle datingsider vurderinger

Top