Logo nettdating-eksperten - datingsider anmeldelser

Nettdating-Eksperten.no

Den beste sammenligningen av datingnettsteder i Norge 2024

Date: 29. August 2016

Hva datingapper kan gjøre med smarttelefonen din
Mobilapper testet for sårbarheter

OSLO - Nesten daglig kommer det nye datingapper på markedet som du kan bruke til en rask flørt eller å finne den store kjærlighet. Tilgangsrettighetene som ble akseptert ved nedlasting åpner slusene for stalkingangrep, skadelig programvare og phishing-forsøk. Det er noe de fleste brukere ikke klar over.

Ekspertene fra nettdating-eksperten.no har analysert 11 datingapper for Android i Norge for å se hvilket risikopotensial de har, deriblant Badoo, Tinder, Møteplassen, Sukker, Zoosk og Lovoo.

Fokuset er på alle tilgangsrettighetene man må godta for å kunne bruke en app. Dette inkluderer kjøp i appen, lokalisering eller tilgang til bilder, kontakter og filer.

Potensielle farer i datingapper

De færreste brukere av datingapper er klar over at de gjør seg selv veldig sårbare sikkerhetsmessig sett når de laster ned en datingapp. Her er de viktigste resultatene fra analysen:

  • Alle appene vi testet får direkte tilgang til bilder og andre filer på smarttelefonen.
  • 63 prosent av appene samler inn smarttelefonens lokasjonsdata og har dermed full oversikt over brukerens bevegelsesmønster, inkludert bosted, arbeidssted og hobbyer.
  • 9 prosent av appene vi undersøkte krevde tilgang til SMS-kontakter, og kunne dermed både lese brukerens tekstmeldinger og sende tekstmeldinger uten at brukeren er klar over dette.

«Et scenario er at det blir utført uautoriserte SMS-bestillinger via smarttelefonen din. Og dermed har du, for eksempel, et års abonnement på kattemat som du aldri har bestilt», advarer Margareta Lund i nettdating-eksperten.no.

Datingappene til klassiske datingsider som f.eks. EliteSingles gjør det de kan for å redusere sikkerhetsrisikoen ved å kreve færre tilgangstillatelser.

No Diagram
Klikk for å forstørre

Den komplette studien:
www.nettdating-eksperten.no/presse/datingapper-og-sikkerhetsrisiko.pdf

Norsge nyheter nettdating

Alle nyheter om "datingsider"

Lignende emner:

Dating tips
Dating tips

Datinganalyse
Beste datingsider: medlemskap strukturer, profiler,...

Alle datingsider fra A-Å
Alle datingsider vurderinger

Top