Logo nettdating-eksperten - datingsider anmeldelser

Nettdating-Eksperten.no

Den beste sammenligningen av datingnettsteder i Norge 2024

Date: 21. January 2017

Kosing har en positiv virkning – men bare mellom personer som står hverandre nær

Kosing kan bidra til å redusere stress, angst og frykt, har en dempende effekt på blodtrykket, fremmer velvære og bedrer hukommelsen. Disse positive effektene oppstår fordi kroppen skiller ut peptidet oxytocin, men bare hvis man koser med en person som står en nær. For kosing med fremmede kan ha motsatt effekt, som  nevrofysiologen Jürgen Sandkühler, direktør for Senter for hjerneforskning ved det medisinske universitetet i Wien, påpeker i anledning «Verdens kosedag» (National Hug Day).

Oxytocin, et hormon fra hypofysen, er først og fremst kjent for å styrke båndet, den sosiale atferden og hengivenheten mellom foreldre, barn og kjærester. Det ble funnet økte oxytocin-nivåer hos partnere i fungerende forhold.  Hos kvinner produseres stoffet også under fødselen og amming for å øke bindingen til spedbarnet.

«Den positive effekten oppstår imidlertid kun når folk stoler på hverandre, hvis de tilhørende følelsene er gjensidige og de tilsvarende signalene sendes ut», sier Sandkühler. «Dersom personene ikke har et nært forhold eller kosingen ikke ønskes av begge parter, har det ingen effekt.»

Kilde: meduniwien.ac.at

Norsge nyheter nettdating

Alle nyheter om "datingsider"

Lignende emner:

Dating tips
Dating tips

Datinganalyse
Beste datingsider: medlemskap strukturer, profiler,...

Alle datingsider fra A-Å
Alle datingsider vurderinger

Top